2022 M.

 

Panevėžio gatvės: žmonės, įvykiai, vaizdai (III etapas)

Projekto trukmė 2022 02 01 – 2022 12 31

Projekto vykdytojas

Panevėžio kraštotyros muziejus

Vyresnysis muziejininkas Donatas Juzėnas (projekto vadovas) ir fondų saugotoja Rasa Stružienė

 

Apie projektą. Projekto tikslas – pagyvinti ir paįvairinti urbanistinį miesto veidą, užtikrinti plačią miesto istorijos sklaidą visuomenėje. 

 

Projekto metu parengtas kultūrinio turizmo maršrutas apjungiantis visus jau esančius ir šio projekto metu įrengtus naujus ekspozicinius stendus bei išleistas parodos informacinis bukletas-žemėlapis, kurio pagalba žmonės, keliaudami nurodytu maršrutu galėjo pasigilinti į miesto istoriją, pasigrožėti atsinaujinusio Panevėžio vaizdais. 

 

 

Projekto vertė – 2 500 Eur

 

Projektą finansuoja

Panevėžio miesto savivaldybė

 

 

 

Interaktyvaus edukacinio žaidimo sukūrimas ekspozicijoje „Gamtos medija“ 

Projekto trukmė 2022 04 01 – 2022 12 05

Projekto vykdytojas

Panevėžio kraštotyros muziejus

Projekto vadovė vyresnioji muziejininkė Loreta Bekerė

 

Apie projektą. Projekto tikslas – sukurti ir išmaniajame stale instaliuoti edukacinį žaidimą aktualinantį V. Strasevičiaus pasaulio vabzdžių kolekciją ir papildantį „Gamtos medija“ ekspoziciją.

 

Projekto metu sukurtas žaidimas „Medaus žaidynės“, kuris ne tik azartiškas, bet ir gilinantis žinias apie vabzdžius, jų svarbą ekosistemoje, pristatantis retus, saugomus ir išnykusius vabzdžius.

 

 

Projekto vertė – 3 500 Eur

 

Projektą finansuoja

Panevėžio miesto savivaldybė

 

 

 

 

Sveiki, karaimai!

Projekto trukmė 2022-04-01 – 2022 12 31

Projekto vykdytojas

Panevėžio kraštotyros muziejus

Projekto vadovė ekskursijų vadovė Gabrielė Kavaliauskienė

 

Apie projektą. Projekto tikslas – supažindinti panevėžiečius ir miesto svečius su karaimais, jų kultūra, istorija, taip suartinant dvi kultūras.

 

Projekto metu parengtos trys ekskursijos: dvi iš jų, kurias vedė Panevėžio kraštotyros muziejaus direktorius dr. Arūnas Astramskas, vyko Panevėžio mieste, trečioji – Naujamiestyje (Panevėžio raj.) 

 

Panevėžio miesto šventės proga Pasipriešinimo sovietinei okupacijai ir Sąjūdžio ekspozicijoje atidaryta dr. Dovilės Troskovaitės 2021 m. parengta kilnojamoji paroda „Nepažinta Lietuvos karaimų istorija – regioninės paslaptys“ bei jos pristatymui skirta paskaita.

 

Projekto vertė – 1 000 Eur

 

Projektą finansuoja

Panevėžio miesto savivaldybė